Am impresia ca in zilele noastre nu mai prea exista jurnalisti de calitate, sau chiar nu se pot numi jurnalisti. Cel putin in materie de jurnalism sportiv (dar nu numai), exista un trend de a scoate in evidenta doar scandalurile si de a creea cat mai multe polemici, avand drept scop - opinia lor - dobandirea de rating sau cresterea de tiraj. Cand se lovesc de refuzul unora de a raspunde intrebarilor penibile pe care le adreseaza, ii pun la zid pe acestia si apoi spun ca ei reprezinta interesele publicului larg, sau ai fanilor echipelor, si astfel lezeaza drepul sau curiozitatea acestora in legatura cu subiectul abordat.
Probabil lipsa de talent sau de inspiratie ii impinge pe acesti asa-zisi jurnalisti spre astfel de proceduri. Domnul Radulesc, invitat astazi la GSP TV spunea in cadrul emisiunii Contraatac, ca aceasta este menirea unui jurnalist sa sesizeze lucrurile rele si iesite din comun, intrucat cele bune nu sunt de mentionat, ele fiind normale, si ca asa trebuie sa se intample. Ma intreb daca asa a gandit oare si cel considerat unul dintre cei mai mari jurnalisti, daca nu chiar cel mai mare - cel putin in domeniul sportiv - Ioan Chirila.
In concluzie, cred ca pot spune fara nici o retinere, ca de foarte multe ori, presa dauneaza grav sportului, politicii si aproape oricarui domeniu din aceasta tara. Binenteles ca si noi consumatorii de media suntem vinovati ca mergem si cumparam ziarele si urmarim emisunile lor. Sper ca in viitorul cat mai apropiat sa se mearga catre un normal si jurnalistii sa prezinte faptele asa cum sunt ele, indiferent ca sunt bune sau rele, dar fara partipriuri si pareri personale pe care sa le asimileza ca fiind parerea majoritatii.