miercuri, 7 august 2013

Banii si fericirea

Se spune ca "Banii nu aduc fericirea, dar o intretin"
Eu as formula atfel ... banii aduc si intretin confortul... Banii nu pot aduce si nu intretin fericirea... banii nu sunt o conditie sine qua non pentru fericire. De aceea exista si oameni saraci sau fara bani, dar fericiti - precum si oameni bogati sau cu bani, dar nefericiti. Banii pot aduce bucurii, mai mari sau mai mici, dar trecatoare. Orice poate cumpara banul, e in primul rand de domeniul fizicului, sau se leaga de ceva care e in primul rand materie... si toate acestea, intra mai devreme sau mai tarziu in uzura obisnuintei si dispare acea bucurie. Banii aduc confortul, dar confortul nu poate fi niciodata comparat sau echivalat cu fericirea. Fericirea apartine sufletului, e "bucuria" sufletului, iar lucrurile spirituale nu se pot cumpara. Niciodata un suflet nu o sa se aseze confortabil pe un fotoliu sau o canapea si sa "exprime": "Sunt fericit!" Iubirea, realizarile, implinirile... ele sunt cele care aduc fericirea. Oamenii isi pot creea fericirea... iubind si fiind iubiti, daruind si primind...
Poti sa mergi in cele mai scumpe locuri, sa ai cele mai rafinate si luxoase lucruri, daca nu ai langa tine pe cineva care sa iti "bucure" sufletul, totul se transforma in monoton, si ramane o amintire a unei bucurii de scurta durata.
Banii pot fi "fericirea" temporara a celui care nu ii  are sau nu i-a avut niciodata si se trezeste peste noapte in posesia lor... dar asta dispare repede... odata cu cheltuirea lor.
Banii nu aduc fericirea, dar fericirea poate aduce bani. Dupa cum spuneam, bogat nu este egal cu fericit, iar bogatia nu iti aduce neaparat fericirea... daca insa, esti fericit, ai liniste interioara, te simti plin de viata si totul vine natural, ai puterea de a realiza lucruri marete si automat vin si banii... care sporesc si intretin confortul.

Un comentariu:

bba01 spunea...

Buna/Salut , numele meu este Bogdan , un mic blogger si observ ca ai un blog superb .
As dori daca se poate sa facem schimb de linkuri/bannere cu blogul tau , imi place .
Adresa blogului meu : www.buboal-photography.blogspot.ro . Astept un raspuns pe site-ul meu intr-un comentariu la o postare sau pe buboal_photography@yahoo.com
As dori daca vrei sa imi dai un like la acesta pagina de facebook : www.facebook.com/buboal.photography .
Like te rog la pagina .
Multumesc !!!