miercuri, 4 noiembrie 2015

Manifest nascut din dezgust!

Citesc, ma minunez, unde nu ma pot abtine, chiar mai las cate un comentariu... si nu stiu daca sa plang sau sa rad pentru modul in care pot sa gandeasca multi oameni in 2015. Imi dau seama ca de ras nu e, pentru ca este realitatea in care traim, o lume ce ne inconjoara, cu bune si cu rele, dar in acelasi timp o realitate cruda. Daca inca nu ati realizat unde vreau sa bat, veti vedea in cele ce urmeaza. 

In data de 30.11.2015 (data care NU are nimic in comun cu "sarbatoarea" de Halloween - https://ro.wikipedia.org/wiki/Halloween -, decat luna Noiembrie), in Romania, Bucuresti, Centru Vechi, clubul Colectiv a avut loc un concert, o lansare de disc, a trupei Goodbye to Gravity - https://ro.wikipedia.org/wiki/Goodbye_to_Gravity -. In timpul acestui eveniment, a avut loc un accident/ incident tragic cu urmari groaznice. Bilantul, la aceasta ora cand scriu acest articol, e de 30 de morti, inca minim 40 de raniti in stare critica, care se zbat intre viata si moarte si inca peste 120 de raniti spitalizati. Pana aici, totul este clar; urat, foarte urat, dar clar. 

De aici, incepe insa, o intreaga nebunie mediatica, dezbateri, presupuneri, pareri, atacuri, postari pe retelele de socializare, cometarii de toate felurile. 

Primele au fost declaratii ale oficialilor, direct de la fata locului, comunicate de presa  ale ministrilor, prim-ministru, presedinte - lucruri care sunt obligatorii oriunde in astfel de cazuri, chiar daca sunt in principal doar cuvinte care vor sa para pline de compasiune, dar aproape sigur sunt "goale" si lipsite de sentiment, pur si simplu o limba de lemn pe care o gasim in orice comunicat oficial.

In prima perioada, imediat dupa ce s-a intamplat, pentru jumatate de zi sau o zi, au aparut declaratile, marturiile celor direct implicati - supraviotuitori, cadre medicale, pompieri - unii dintre ei chiar au scris pe bloguri sau retele de socializare, ce au trait si cum au trait in acele momente de groaza. Pentru ei, sunt imagini care nu se vor mai sterge din memorie, decat odata cu ei, cand v-a sosii clipa in care vor inchide si ei ochii pentru ultima oara, asa cum i-au vazut pe altii facand in fata lor... 

Pe urma au inceput sa curga parerile si supozitiile, cerute si lansate de presa, postarile si comentarile, acuzele si moralistii. Biserica  Ortodoxa a venit cu o declaratie uluitoare comform careia, mare parte dintre persoanele aflate in club ar fi satanisti si chiar nebotezati. Apoi a dezmintit, spunand ca declaratiile au fost unele neoficiale si aruncate in presa de catre persoane care nu au un cuvant de spus in lumea ecumenica. Pastori si frati de la Biserici ale Cultelor Protestante, care sustineau acelasi baliverne, numindu-i satanisti si oameni fara Dumnezeu pe acei tineri, si lasand impresia ca ar fi voia Domnului ceea ce s-a intamplat, ca asa le trebuie si ca este un mesaj si avertisment pentru toti cei care merg la astfel de manisfestari si care asculta si indragesc muzica Rock, care ar fi un mijlocitor catre Satan. Sfatuiau parintii sa isi tina sub copiii sub o atenta supraveghere si sa nu ii lase sa cada in mrejele unei astfel de muzici.

Au aparut si "lupii moralisti" care intrebau ce cautau acei tineri acolo? De ce nu au ramas mai bine acasa sa citeasca o carte sau sa intreprinda alte activitati. Tot felul de imbecili si incuiati, tot incercau sa arate ca exista o legatura intre ceea ce s-a intamplat si faptul ca s-a intamplat de Halloween (fapt pe care l-am clarificat destul de clar, sper, la inceputul articolului prin dovezi irefutabile). Altii si chiar cei tocmai mentionati mai sus, subliniau de asemenea ca pana si piesa pe care s-a intamplat sa aprinda acel stalp ar fi "The Day We Die", ca este o premonitie, si ca pana si versurile piesei, care in opinia lor era oculte si atragatoare de dezastru, anuntau ce urma sa se intample.

Mai apoi au apraut filmulete cu trupe rock sataniste care au concertat in acel club si atrageau atentia asupra comportamentului celor prezenti la acele evenimente si faceau ei legatura ca, cei care au fost la concertul celor de la Goodbye to Gravity, sunt aceiasi, ca doar deh, sunt obisnuiti ai acelei locatii, si asa mai departe prin analogia facuta de mintiile lor bolnave, acolo a fost o cloaca satanica care si-a atras asupra ei tot ce a urmat.

Ba au mai aparut chiar si voci care spuneau ca totul a fost planificat dintr-un interes sau altul.

Uimit si scarbit de asemenea declaratii si supozitii, m-am decis sa scriu acest articol, pentru a spune lucrurilor pe nume din punctul meu de vedere, unul care se doreste obiectiv si detasat, in speranta ca , printre cei care au putut face astfel de afirmatii, sau cei care cred astfel de lucruri, vor  fi si persoane care vor tine ochii deschisi, vor citii pana la capat ce am scris aici si poate inteleg ceva si isi mai risipesc macar un pic din ceata care le inconjoara creierele.

1. Sa incepem cu genul muzical atat de blamat in anumite declaratii din aceste zile: muzica ROCK. Muzica rock NU inseamna muzica satanista; cei care asculta si iubesc aceasta muzica NU SUNT satanisti.  Sau doar faptul ca fac acel semn cu pumnul strans si cu aratatorul si degetul mic ridicate, inseamna ca il venereaza pe diavol? Spre exemplu eu, fac parte dintre cei care asculta si indragesc aceasta muzica - si chiar daca nu am parul lung, nu am cercei, pierce-uri sau tatuaje - credeti-ma pe cuvat, chiar sunt rocker. Atunci cand merg la cate un concert Rock, fac si eu acelasi gest cu mana sau mainile. Ma face asta satanist? In ochii si mintiile unora probabil. Dar, de asemenea, eu cred in Dumnezeu si IL iubesc si imi fac rugaciunea in fiecare seara inca de mic. Deci nu ma inchin la diavol, nu sunt vreun satanist si nici iubitor de forte oculte. 
E adevarat, exista si astfel de trupe in sfera rock, de obicei in segmentul Black Metal si astfel de fani, dar aplicati proverbul "Orice padure are si uscaciuni". Da, exista trupe rock care au mesaj satanic mai mult sau mai putin real, unii de show, altii intr-adevar din crez si practici. In acelasi timp,  exista si persoane adepte ale acestui cult/ religii, care nu provin din mediul Rock. Oameni care daca ii priviti pe strada nu va trece nici prin gand ca ar putea apartine unei asemenea lumi. Oamnei sus pusi, in functii importante sau bine-vazuti, oameni la costum, curati pedanti... Aici e o alta greseala pe care lumea o face, impartind si categorisind oamenii dupa aspect si ceea ce detin. Oameni buni, raul se afla in principal in interiorul nostru nu in infatisare. Sa nu uitam ca Diavolul vine in multe forme si aspecte, e inselator si ia forme si infatisari dintre cele mai suoave in incercarea de a pacali; Lucifer a fost unul dintre cei mai frumosi si mai iubiti ingeri de catre Dumnezeu. Ma oprtesc aici cu asta, ca altfel risc sa deviez spre un cu totul alt subiect. 

2. Trupa Goodbye to Gravity nu a fost si nu este una de factura satanista, versurile lor nu au nimic in comun cu asa ceva. Decat sa aruncati cu vorbe goale si aiurite, mai bine deschideti o pagina de google si dati un search (cautare) si in cazul in care nu stiti limba engleza, exista posibilitatea de a le traduce sau cautati direct traduse. Dar, cititi cap-coada, nu scoateti din context un vers sau doua, asa dupa cum fac asa-zisii nostrii "jurnalisti" in orice expun, incercand sa obtina senzationalul. Si pe scurt, refeitor la acea piesa despre care se tot vorbeste (si apropos, in timpul careia stalpul cu pricina , imbracat in burete antifonic, NU a luat foc - fapt dovedit si de o filmare care exista pe youtube si care contine piesa integrala - https://www.youtube.com/watch?v=9RNRyyPI7ig) si care a fost piesa care a deschis concertul, nu este vorba de ziua in care se vom muri, nu fizic. "We're not numbers, we're free, we are so alive/ Cause the day we give in is the day we die" = Nu suntem numere, suntem liberi, suntem atat de vii / Pentru ca ziua in care vom ceda (vom renunta) este ziua in care vom muri - pana si doar aceste 2 versuri din refren, scoase din context, asa cum am zis sa nu faceti, nu au nicio legatura cu vreo dorinta sau chemare la moarte; mesajul e simplu... este vorba de o moarte spirituala, de pierdere a libertatii. Daca unii carcotasi sau ingusti la minte continua sa considere aceste versuri de factura satanica, eu pot merge mai departe si extrapoland sau lasand sa inteleg ce vreau eu, pot merge cu gandul la faptul ca e chiar anti-satanica, in sensul in care noi nu suntem niste numere, nu suntem insemnati, cum doreste "sistemul" sa o faca si sa ne implateze cipuri (pe care aceiasi "mult prea credinciosi" le considera un semn al diavolului). Revenind la sensul simplu, fara prea multe filosofari, piesa in intregime, este un protest impotriva sistemului, a coruptiei si o lupta la mentinerea libertatii dobandite. Inca odata, cititi versurile in intregime si trageti singuri concluziile. 

3. Celor carora au afirmat despre tinerii care erau in club ca sunt satanisti sau ca, clubul in sine este o cloaca de satanisti, pentru ca acolo au concertat trupe de factura satanica, ca Dumnezeu i-a pedesit si ei au meritat ce au patit le spun urmatoarele: in imaginile alea, din concertele care au avut loc cu ceva vreme in urma in acelasi club, sunt cei de la Watain. Am vazut si eu clipul. E adevarat si fapt recunoscut ca ei, Watain, caci despre ei e vorba, sunt satanisti. Dar ce legatura are asta cu Goodbye to Grvity? Doar pentru ca au concertst tot acolo? Daca asta ar fi problema si cauza, de ce nu a luat foc atunci? Cu satanistii inauntru, cu cruci intoarse si aprinse (foc la propriu), mai ales ca acel concert se desfasura in preajma unor sarbatori atat de importante pentru noi, Crestinii?
Nu trebuie sa fi inteligent sau atotostiutor ca sa intelegi cateva lucruri, mai ales in fata unui asemenea dezastru. Iubire, compasiune, iertare si un suflet mai bun - asta cere Dumnezeu de la noi credinciosii! Restul sunt basme! Daca astea le-am face, ar fi o lume mai buna si mai lipsita de pacate. Nu habotnicismul si limitarile sunt cele care duc spre o lume mai buna, nu tiparele si generalizarile! Dumnezeu ne vrea cu o inima deschisa nu cu o minte inchisa! Dumnezeu nu ne cere noua sa judecam pe altii, din contra spune ca judecata va fi a LUI! Treziti-va voi - minti inchise, desteptati-va voi - oameni care aratati cu degetul. Dumnezeu ne iubeste pe toti la fel!!!

4. Oamenii aceia nu au murit din cauza a ceva ce scrie in Biblie. Oamenii aceia au murit din cauza unui sistem corupt, din cauza traiului sarac care face pe unul sau altul sa inchida ochii la anumite nereguli cand simte ca i-a intrat ceva in plus in buzunar, din cauza folosirii unor materiale mai ieftine la izolarea fonica - pentru ca, deh, patronii au vrut o investie mai mica pentru un profit mai mare, din cauza unei proaste organizari a unui eveniment, din cauza prostiei omenesti care i-a facut sa aprinda niste artificii intr-un spatiu inchis si unde erau atatea materiale usor inflamabile; au murit de foc, de fum, de cenusa... instinctul de conservare si adrenalina la cote maxime i-au impins spre situatii in care sa se calce in picioare ca sa se salveze... Scenele nu pot fi cu siguranta bine intelese de cineva care sta si comenteaza motivele pentru care s-a intamplat... dar cu siguranta cei care au iesit vii de acolo si cei care au ajutat la scoaterea, transportul si tratarea vor ramane probabil pe viata, cu imaginile iadului pe pamanat. 

Inca odata! Nu mai inghititi toate supozitiile si balivernele presei, si ale celor care nu au ce face si isi dau cu parerea. Accidentul din clubul Colectiv de pe 30.11.15 e urmare a erorii umane, a unui sistem corupt si a unei natii care inchide ochii si spune "merge si asa"... si nici decum din alte cauze. Vinovatii nu au voie sa scape! Dar sa nu ne oprim la a-i prinde si condamna! Ci sa stopam cauza, pentru a nu avea si alta alti vinovati de cautat si pedepsit! S-a platit deja un pret prea mare!

Condoleante famililor indoliate, Dumnezeu sa aiba mila de sufletele celor decedati, sa ii ierte si sa ii odihneasca in pace!
Insanatosire grabnica celor aflati in spitale! 

Dumnezeu sa ne ajute si sa ne binecuvinteze pe toti!


Niciun comentariu: