vineri, 22 octombrie 2010

Un semn de intrebare sau unul de speranta?

Pe parcursul reprizei a doua am avut atatea idei si atatea trairi incat nu stiam exact ce voi scrie la finalul jocului. Nici macar un titlu potrivit nu puteam sa gasesc ... si adevarul este ca acum in momentul in care scriu aceste randuri, inca nu am dat un titlu acestui articol.

Imi veneau in cap cateva de genul:
- Prostia romaneasca (o alterare a povestii Prostia omeneasca de Creanga)
- Drobul de fotbal (inspirat de aceiasi poveste)
- Atat de aproape (pentru ca intotdeauna ramanem cu un gust amar ca se putea ...)
- Roata patrata (pentru ca la un moment dat, exact asa mi se parea ca se misca echipa noastra...)
- Sortiti neputintei

Pana la urma cred ca am sa il intitulez - Un semn de intrebare sau unul de speranta?

Semnul de intrebare ar fi urmatorul:
De ce indiferent cat de slab ar juca adversarul noi trebuie sa jucam mai slab?
1) La Liverpool am avut sansa sa dam peste o echipa in degringolada, si timp de o repriza, chiar am crezut ca se poate sa facem o surpriza... si am fost ATAT DE APROAPE... apoi a venit acel moment cu penalty-ul eronat acordat pentru englezi si s-a cam taiat totul ca maioneza. A mai existat un moment de speranta la faza in care am nimerit bara de doua ori in 10 secunde... apoi am fost SORTITI NEPUTINTEI.
2) La Bucuresti cu Napoli am avut 3-0 in minutul 30 si totul parea sa decurga nEsPeRaT de bine... dar au intervenit pe rand DROBUL DE FOTBAL (simbolizat de teama de victorie), PROSTIA ROMANEASCA (prin tactica si moralul romanesc), ROATA PATRATA (prin fotbalul prestat), ATAT DE APROAPE (in minutul 96) si SORTITI NEPUTINTEI (in minutul 97-98).
3) Utrecht 21.10.2010 - o echipa slabuta, tanara, neexperimentata la care fosta noastra rezerva Mihaita Nesu (care parca totusi e schimabta in bine) este titular de drept. Noi am construit, ei au bubuit mingile in fata... asta pana la un punct, pentru ca ocaziile clare le-au avut ei. Din cand in cand Steaua a dat impresia ca, controleaza jocul... dar atat. Ei slabi, noi mai slabi.

Semnul de speranta:
Desi avem doar 2 puncte dupa 3 jocuri inca mai exista sanse teoretice si matematice de calificare. Sa vedem ce va urma...
In cursul zilei de astazi am sa incer sa fac si o analiza a jocului cu Utrecht, care daca imi va place cum suna o voi posta.

6 comentarii:

Bazaconii spunea...

Asa e! Speranta moare ultima... Dar echipa e romaneasca ;)

lo stesso grupo di tuoi amici spunea...

Ahhh, ce ciudă mi-a fost că ne-au egalat desculţii...
apropos, nu zici nimic de golul anulat? :P

Dar până la urmă nu e rău, desculţii sunt tot pe ultimul loc în grupă...

Lucian A. spunea...

@Bazaconii
Ai dreptate... asta e drama... Problema este ca si jucatorii straini care joaca in echipele romanesti deprind in scurt timp mentalitatea romaneasca.
Parca aplica "Cand esti la Roma, faca ca romanii"...

Lucian A. spunea...

@lo stesso grupo...
Golul anulat nu facea parte din articolul acesta... dar pentru cultura ta generala, ala chiar a fost offside. Singurul lucru care a fost mai prost decat jocul echipei au fost comentatorii.
Si acum sa iti explic de ce a fost offside: in faza aceea Tatarusanu a iesit din poarta iar atacantul era putin in spatele lui in momentul pasei. Ai sa spui ca era acolo fundasul. Corect. Dar definitia offside-ului vorbeste despre ultimul aparator fara a include portarul... asa ca in aceasta faza poti spune ca portarul era in pozitia ultimului aparator, iar aparatorul juca de fapt rolul portarului in aceasta definitie. Daca nu ma crezi, suna-l pe Craciunescu si intreaba-l.
DEFINITIE: Ofsaid (din engleză offside), sau poziția afară din joc, este un termen din fotbal, care desemnează o poziție neregulamentară de joc în terenul advers, constând în depășirea fără minge a ultimului jucător din echipa adversă, de către un fotbalist care, când este pus în posesia mingii, se găsește mai aproape de linia porții decât oricare din jucătorii din formația opusă, cu excepția portarului.

vice spunea...

sugi pula!!!

Lucian A. spunea...

wow... uite ca stie sa injure baiatul...
de fapt, doar asta stie, fiindca este lipsit de argumente...
eeee, am uitat sa iti spun ceva... atata sunt de bucuros... ca iar ati facut egal acasa...
mumu...