miercuri, 10 noiembrie 2010

Fara usturoi si menta?

A ajuns la urechiile mele o stire care pe cat pare de aiurita, are sanse mari sa se realizeze in viitorul apropiat. Daca o sa doriti sa va cumparati usturoi, menta, sau alte ceauri va trebui sa va prezentati la o FARMACIE, si nu oricum... ci avand asupra voastra RETETA. Pe langa asta, se mai doreste interzicerea farmaciilor si produselor naturiste si a tratamentelor alternative.

Daca va ganditi ca este o aberatie romaneasca va inselati... probabil se intampla de putine ori... insa de data asta chiar nu suntem noi de vina. Codex Alimentarius (romana sau engleza ) - cu sediul la Bruxeles, aceleasi capete luminate care au hotarat urmatoarele:
  • produsele modificate genetic se vor vinde fara avertizarea consumatorilor; 
  • suplimentele alimentare vor fi interzise;
  • toate medicamentele si vitaminele se vor elibera doar pe baza de reteta;
  • toate alimentele vor fi iradiate cu cobalt, 
vor sa impuna si urmatoarele:
  • usturoiul sau menta vor fi considerate droguri de categoria a 3-a si vor fi comercializate doar de corporatiile farmaceutice;
  • medicina naturista (alternativa - inclusiv acupunctura) sa fie interzisa.
Cel mai mult, in acest moment - din punct de vedere al produselor pe care le folosesc eu - cel mai mult ma va afecta faza cu usturoiul... Pai va dati seama ... sa nu poti sa iti faci un mujdei de usturoi la un peste sau o friptura ori de cate ori ai chef, sa nu ai sosul de usturoi la Pizza, sa nu poti sa iti freci niste usturoi pe painea prajita pe care te pregatesi sa iti intinzi cu atata pofta un pic de untura, fie ea de rata, de gasca sau chiar de porc... vai vai de cate ori imi va lipsi usturoiul.
In plus, daca va ajunge sa fie considerat drog, asta inseamna si masuri impotriva celor care il vand sau consuma ilegal. Probabil ca atunci ar fi propice deschidera de "Garlic Shop"s - echivalentul celebrelor "Coffee Shop"s din Amsterdam.

Oricum, daca aceste masuri vor intra in vigoare, e clar ca ne indreptam inspre ... vai - si - amar incotro ne indreptam...



Niciun comentariu: