sâmbătă, 12 iulie 2008

Mica dilema


Oare ce este mai rau? Sa fi cel mai cunoscut dintre necunoscuti sau sa fi cel mai necunoscut dintre cei mai cunoscuti? O analiza simpla asupra primei parti a comparatiei, ar putea deschide noi intrebari, noi piste pe care s-ar putea merge. Ipoteza cunoscut - necunoscut poate avea uneori o insemnatate profunda. Dar la urma urmei, importanta celor doua ipostaze variaza de la individ la individ (asupra cestui fapt promit sa revin intr-un alt post). La fel se poate analiza si partea a doua a acestei comparatii. Ipoteza necunoscuti - cei mai cunoscuti, va duce cu siguranta catre acealeasi rezultate, asupra carora, dupa cum am promis, voi reveni intr-un al post.

Cestiunea cea mai interesanta apare in momentul in care unim cele doua ipoteze si le enuntam intr-o alta ipoteza. Aceasta ipoteza este chiar dilema pe care voi incerca sa o rezolv aici si acum. Deci: ce este mai rau? Sa fi cel mai cunoscut dintre necunoscuti sau sa fi cel mai necunoscut dintre cei mai cunoscuti? Ei bine, oameni, cum ar zice americanu', "it's the same shit". Adica, degeaba esti cel mi cunoscut dintre cei necunoscuti, pentru ca daca nu-i cunoaste nimeni, nici pe tine nu te va stii vreodata cineva. Invers, degeaba esti cel mai necunoscut dintre cei mai cunoscuti, pentru ca atentia se va indrepta catre aceia foarte cunsocuti si nimeni nu te va remarca vreodata...
Va rog mult nu va speriati...acestea au fost doar elucubratiile unei minti alunecande, sau concluziile cotidiene ale politicianului roman. :)

Niciun comentariu: