luni, 29 noiembrie 2010

Coincidente intr-un moment nepotrivit

Poveste din trecut...

Cand imi aduc aminte de aceasta intamplare, imi vine sa rad intr-un fel de situatia care s-a creeat, dar imi vine si sa plang gandindu-ma cat de prost am putut sa fiu... 

Deci sa o luam cu inceputul... se intampla intr-o vara in Timisoara, parca prin 2006, dara asta chiar nu mai conteaza. Eram la un tip care se ocupa cu DVD-uri si tocmai ce imi luasem un brat de filme, carcase si coperti (pe care urma sa le tai ca sa e adaptez la fix carcaselor) si ma indreptam spre masina. Cheia de la masina o tineam intr-un mod nefiresc dar operational, toata atentia mea era indreptata spre coperti sa nu le indoi si spre dvd-uri sa nu le scap. 

Ajung intr-un final la masina, apas butonul de deschidere, reusesc cumva sa deschid si portbagajul si... primul lucru pe care il fac arunc cheia inauntru; plasez cu grija copertile si discurile, apoi intre doua vorbe cu cineva de langa mine inchid portbagajul... la nici o secunda dupa,  neajungand inca sa deschid vreo usa de la masina, toate cele patru semnalizari lumineaza si aud cum se incuie masina. Pe moment am zis... "asta e, n-am decat sa plec la Lugoj dupa rezerva", dupa care am realizat ca se intampla un sir de coincidente nepotrivite deloc cu ideile mela: rezerva de la masina era in apartamentul de la Lugoj, cheia de la apartament in masina, in Timisoara, dublura de la cheia apartamentului, la magazin in Lugoj, cheia de la magazin in masina, in Timisoara... parintii mei, care aveau ultima cheie cu care sa intru in apartament sau in magazin... in concediu in Grecia, cu tot cu cheie. Deci, toate metodele pasnice de a patrunde in masina, reduse la 0 absolut. Asadar solutia de avarie - spargerea unui geam.

Si asta a fost o noua aventura, pentru ca nu a fost deloc usor... dar ma opresc aici, sa nu va plictisesc prea tare. 
Mi-am adus aminte de aceasta intamplare citind legi universal valabile.

2 comentarii:

Bazaconii spunea...

Bine ca ti s-a deschis masina dupa ce ai spart geamul. Sunt masini care nu se deschid din interior daca sunt incuiate si atunci ar fi fost mai nasol. Imagineaza-ti sa vina politia si sa te gaseasca spargandu-ti propria masina ;-)

Lucian A. spunea...

da... am avut si eu emotii... chiar am sunat la reprezentanta sa intreb daca o sa pot deschide usa din spate... ca acolo era gemuletul triunghiular pe care l-am spart...