joi, 11 noiembrie 2010

iPhone sau un alt fel de telefon

Mi-au trecut prin maini ceva telefoane din '97 incoace si am putu observa progresele de la an la an si diferentele de la model la model. Nu mi-am achizitionat un numar exagerat de telefoaen, dar de butonat si studiat, chiar le-am pierdut numarul. 

Tin minte si acum primul telefon mobil pe care l-am folosit. Era un Phillips fizz, un telefon aproape cat o caramida, cu antena exterioara telescopica, destul de urat, dar la vremea aia (1997) era un telefon beton. :). Apoi, una an mai tarziu, prin toamna,  am intrat si eu in posesia unui celular doar al meu: un Nokia 5110, de care eram foarte mandru. Am asteptat pana ce am putut sa imi achizitionez acest model, desii prietenii faceau presiuni asupra mea de mai bine de doua luni sa-mi iau odata telefon (ca sa ne putem da beep, sau sa vorbim la 3 sec :P - doamne ce vremuri mai erau pe atunic... pfiuuu). Insa eu nu vroiam Eriksson-ul sau Bosch-ul (cu lumina verde parca) care erau in voga atunci, ci imi doream acel Nokia (pe care il vazusem cu cateva luni in urma la un prieten din Germania). Butonasem deja cateva modele de telefoane pe la unul la altul, dar mie imi statea capul doar la acela

Intotdeauna, am asteptat cat a fost nevoie pentru a-mi lua cea ce imi doream si nu un substituent. Am continuat pe aceiasi linie si au urmat pe rand, in decursul a catorva ani, mai multe telefoane, tot mai mici, mai frumoase si mai evoluate. Nokia 3310, Nokia 8310, apoi am vrut sa trec la display color mai apoi si camera foto si am dat-o pe Samsung. Primul a fost un Samsung S500 (care din pacate l-am pierdut, sau mi-a fost furat dupa numai 3 luni), a urmat un Samsung E700, apoi E720, E215 si acum 3 ani am revenit pe Nokia, achizitionadu-mi un 6500c. De la model la model fiecare aducea ceva in plus si imi placea din ce in ce mai mult. Iar acum aproape doi ani am decis sa incer un touch screen si dupa mai multe "studii" online am decis sa aleg un iPhone 2G.

De atunci, totul s-a schimbat radical si am inceput sa privesc telefoane  in doar 2 categorii: iPhone si altele. Singurul lucru care nu ma prea incanta era dimensiunea. In rest insa, rezistent la lovituri, display-ul mare clar, touchscreen-ul precis si rapid, cazaturi, internetul prin wi-fi la nivelul unuia de PC, poze foarte clare pe timpul zilei, aplicatiile variate si super interesante, iubeam si inca iubesc absolut totul la el. E adevarat ca au aparut apoi si alte telefoane cu caracteristici asemanataoare, dar pentru mine nu sunt altceva decat epigoni. Si in timp ce toate brandurile scot pe piata multitudine de modele in fiecare an, Apple se rezuma la cate unul singur pe an si de fiecare data depaseste orice exista pe piata. Sunt singurii care reusesc sa vina de fiecare data cu ceva nou, care va fi din nou imitat, dar niciodata la acealsi nivel. Anul acesta in vara, mi-am achizitionat un iPhone 3Gs, sarind peste modelul intermediar iPhone 3G, care din nou, m-a dus la un nou nivel si foarte incantat de el. Inca mai pastrez si 2G-ul, iar cel mai vechi dintre telefoanele pe care le am in acest moment Nokia 6500c il voi inlocui cu siguranta la anul cu un iPhone 4.

Pentru mine, there's no phone like iPhone. Si imi este din ce in ce mai clar ca toate produsele Apple bat concurenta in fiecare domeniu.

10 comentarii:

Bazaconii spunea...

Telefoanele cu Android bat la funduletzul gol iPhone-ul. Vezi Samsung Galaxy S sau noul Samsung Galaxy Pad

Lucian A. spunea...

Gresit complet. Iti spun urmatorul lucru... iOS bate de rupe Android. Si daca nu ma crezi pe mine, iti dau un loc unde sa citesti o perere autorizata.

iHacks spunea...

@Lucian A. e greu sa formezi o parere pertinenta pentru ca pur si simplu iPhone are niste chestii tari dar ii lipsesc altele... Cel conteaza cel mai mult este daca iti place telefonul, nu-l lua doar pentru ca ai citit o "parere autorizata".

Bazaconii spunea...

Si inca ceva: pune mana pe un Samsung Galaxy S sau un Galaxy TAB sa vezi cam cum merge Androidul in comparatie cu iPhone-ul (ca viteza)

Lucian A. spunea...

@iHacks
corect. asa e. e mai corect sa spun: mie imi place mai mult iOS decat Android. Dar apoi vin ei si incep sa spuna ca android e the best si iphone e de cacao... cand se stie clar who's the boss!

Lucian A. spunea...

@Bazaconii
Viteza la ce???
Eu am scris si in articol... orice iPhone comparat cu telefoane aparut aprox in aceasi perioada. Ca asa, e adevarat ca un Samsung Galaxy S HD bate la multe capitole un iPhone 3GS. Dar Samsungul a aparut cu aproape un an mai tarziu.
Dar daca vrei sa compari cu iPhone 4... nici nu are sens.

Bazaconii spunea...

Pai de ce-as compara un telefon de acum un an cu altul de-acum un an. Eu acum sa zicem ca am doua optiuni: un iPhone3GS si un Samsung Galaxy. E clar ca as alege Galaxy-ul.
Asa povesteste-mi despre motorola 418 si spune-mi ca a iesit telefonul anului in 1996...

Lucian A. spunea...

Nu te pun sa compari 2 telefoane de acum un an. Ci iti spun sa nu compari un telefon din 2010 cu unul din 2009, recte iPhone 3Gs vs. Samsung Galaxy S sau Galaxy S HD.
Alegerea iti apartine, la fel si parerea, pe care o respect dar nu trebuie sa fiu de acord cu ea.
Eu vorbesc despre prezent nu de 1996. Istoricul telefoanelor mele a fost pus acolo mai mult pentru a intelege modul meu in care fac alegerile.

Anonim spunea...

Eu am avut magazin de telefoane si mi-au trecut aproape toate modelele prin mana...Si spun HTC este mai bun decat iPhone cu mult....de exemplu daca HTC Desire HD a fost furat se poate localiza exact unde este tel si nu numai atat pot sa trimit un semnal de pe comp sa sune telefonul chiar daca nu are cartela sau este stins...plus ca pot sa il blochez prin calculatos si sa streg toate informatile din telefon...si nu uita cele mai tari cipuri in asia se fac....pt iPhone platesti firma..meniu la iPhone 4 nu are tasta BACK doar sa iesi...Icoanele de la iPhone par a fi de la jocurile de acum 10 ani...Gyury

Lucian A. spunea...

@Gyuiri
Este parerea ta...
Apple a dezvoltat acea chestie de anti furt chiar si la laptopuri... :D